6 kwietnia 2022 roku szefowie kuchni z całej Polski spotkali się, aby wspólnie gotować, dyskutować i dzielić się inspiracjami. Wszystko w ramach Festiwalu Kuchni Międzynarodowej organizowanego przez Unilever Food Solutions, który w tym roku odbywał się w Nosalowym Dworze w Zakopanem.
320 gości zgromadzonych na miejscu mogło skosztować pięciu degustacyjnych dań przygotowywanych przez najlepszych szefów kuchni w kraju. Program wydarzenia był niezwykle intensywny. Na dziesięciu stanowiskach do live cookingu można było przyglądnąć się technikom i kulinarnym pomysłom szefów kuchni, a w tym także doradcy kulinarnego marki Purena – Kingi Bałazy.
Kinga Bałazy zademonstrowała, jak można kreatywnie wykorzystać nasze przeciery owocowe podczas gotowania dań wytrawnych, jak i deserów.
Podczas naszego pokazu poczęstowaliśmy odwiedzających:
- Kurczakiem z ryżem w salsie mango
- Krewetkami w sosie ananasowym
- Deserem jogurtowym z chia i przecierem z brzoskwini oraz ananasa
- Ceviche z łososia
Przepisy na te dania oraz wiele innych wyjątkowych inspiracji znajdziesz na: