Archimagirus
6-7 lipca w Cukrowni Żnin odbył się konkurs Archimagirus Tradycja i Nowoczesność, który jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. Kandydatów do tytułu trzeciego Archimagirusa wyłonili spośród nadesłanych zgłoszeń zwycięzcy – Paweł Stawicki i Tomasz Ziółkowski. Także zespół Purena miał przyjemność uczestniczyć w tym prestiżowym wydarzeniu prezentując swoją ofertę lemoniad i kompotów, przecierów ze 100% owoców oraz zup zagęszczanych.
Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność to konkurs niezwykle efektowny. Tegoroczną rywalizację w Cukrowni Żnin podzielono na dwa dni. O uznanie jurorów walczyli doświadczeni szefowie kuchni, ale również uzdolniona młodzież, reprezentująca szkoły gastronomiczne z całej Polski. Przyznany po raz pierwszy Archimagirus Young Chef to nie tylko rywalizacja, ale także forma edukacji adeptów sztuki kulinarnej.
Podczas konkursu odbywały się liczne prezentacje ofert produktowych kluczowych firm produkcyjnych z całej Polski, a w tym również marka Purena. Mieliśmy przyjemność po raz kolejny raczyć uczestników naszymi naturalnymi produktami. Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się lemoniady i przeciery ze 100% owoców, a także zaprawki do wyrobu alkoholi marki Profimator.