Specjalista ds. kontroli jakości
Wymagania
- Wykształcenie wyższe (preferowana technologia żywności, inżynieria i zarządzanie produkcją, biochemia i pokrewne)
- Minimum 3 letnie doświadczenie na stanowisku specjalisty ds. kontroli jakości w zakładzie produkcyjnym (sektor spożywczy)
- Dobra komunikacja i współpraca w zespole
- Analityczne myślenie
Główne obowiązki
Do głównych zadań pracownika na stanowisku Specjalista ds. kontroli jakości należą :
- Kontrola dostaw i surowców wejściowych, zgodnie z wytycznymi firmy oraz dokumentacją wewnętrzną
- Nadzór nad produkcją i kontrola wyrobu gotowego w trakcie procesu produkcyjnego
- Zwalnianie wymieszanego produktu do rozlewu poprzez pomiar ekstraktu, kwasowości oraz ocenę organoleptyczną lub inne wymagane oznaczenia
- Archiwizacja prób surowców oraz produktu gotowego
- Aktualizacja specyfikacji surowców oraz produktów gotowych w języku polskim i angielskim.
- Kontrola poprawności danych zawartych na etykietach oraz zadrukach folii w języku polskim i angielskim
- Raportowanie wyników kontroli i niezgodności oraz nadzór nad działaniami korekcyjnymi
- Kontrola przebiegu i skuteczności procesów mycia i dezynfekcji linii produkcyjnych
- Współpraca z Działem Produkcji, Magazynem, Działem Obsługi Klienta, Działem Handlowym i Księgowością
- Przekazywanie receptur produkcyjnych Kierownikowi Produkcji
- Współudział w tworzeniu dokumentacji GHP, GMP, HACCP, IFS
- Udział oraz przeprowadzanie audytów wewnętrznych oraz zewnętrznych (dostawców )
- Współpraca z dostawcami i odbiorcami polskimi i zagranicznymi.
Oferujemy
- Praca w systemie zmianowym
- Możliwość korzystania ze szkoleń – podnoszenie kwalifikacji
- Pakiet ubezpieczenia PZU
- Kawa/herbata
- Praca w młodym i dynamicznym zespole